Její svět

Recepty, jak nejlépe připravit čínu

Čína je jednoduchým a rychlým jídlem asijské kuchyně a také velice oblíbený pokrm i u nás. Lze ji připravit na mnoho způsobů. Jak si připravit tu nejlepší čínu?

Pravá čína

Existuje mnoho variací, jak toto jídlo připravit. Tradičně by však měla určitě obsahovat typickou hoisin omáčku, která je součástí velké řady asijských jídel.

Tradiční receptura

Pravděpodobně se s tímto druhem číny moc často nesetkáte, jedná se však o tradiční recept se surovinami, které by čína rozhodně měla obsahovat. V typickém pokrmu by rozhodně neměla chybět ústřicová omáčka. Další surovinou, která je již v této době poměrně nezvyklá, jsou arašídy, i ty však do tohoto pokrmu patří. K jídlu můžete podávat kromě nudlí také rýži.

Jak správně připravit rýži?

Ačkoliv rýže zde není tím hlavním aktérem, její příprava je také velmi důležitá. Hlavní je ji před přípravou důkladně propláchnout. Poté ji vložíte do hrnce a zalijete 1,5 dílem vody. Když rýže přijde k varu, jemně ji míchejte, aby se nepřichytila. V momentě, kdy se vyvaří všechna voda, hrnec odstavte z plotny. Poté přichází na řadu trouba, kterou předem rozehřejte na 80 °C, hrnec přikryjte alobalem či poklicí a vložte do trouby, zde nechte rýži zhruba 15 minut dojít.

Asijská kuchyně nabízí širokou škálu různých chutí, čína patří mezi jedno z typických jídel, vyzkoušejte ji proto i vy.

Zdroj foto: freepik.com

Exit mobile version