Nejen na chlebíčky, se kterými si před návštěvou uděláte tu nejlepší reklamu svědomité hospodyňky, ale klidně i jako příloha k večeři – recept na vlašský salát vám zaručeně přijde vhoď, ať už si na něm rozhodnete pochutnat v jakékoli podobě. Vlašský salát není na přípravu vůbec složitý a hravě si s ním poradí i kuchařský začátečník.
Recept na vlašský salát
Receptů na vlašský salát existuje celá řada a každý z nás si tak může najít ten svůj osvědčený. Jestliže ještě nemáte svého favorita, připravte si tuhle lahůdku podle našeho receptu – zaručujeme vám, že toho nebudete litovat!
Potřebujete:
- 200 g šunkového salámu
- 5 brambor
- 1 konzervu sterilovaného hrášku
- 3 mrkve
- 4 sterilované okurky
- 1 lžičku hořčice
- 300 ml majonézy
- ocet
- sůl a pepř
Postup:
- Brambory očistěte a uvařte ve slupce.
- Poté je nechte vychladnout, následně je oloupejte a nakrájejte na nudličky.
- Mrkev očistěte a uvařte doměkka, poté jí nakrájejte na drobné kostičky.
- Okurky a salám nakrájejte na jemné nudličky.
- Připravenou zeleninu se salámem vložte do větší misky, přidejte majonézu a hořčici.
- Salát osolte a opepřete dle chuti, můžete přidat i trochu octa.
- Všechny ingredience pečlivě promíchejte a nechte odpočinout v lednici.