Její svět

Recept na ty nejlepší čokoládové cup cakes

Pokud jste milovníky čokolády, pak je tento recept přesně pro vás. Jedná se totiž o čokoládové cup cakes s čokoládovým krémem. Takže přímo čokoládová pohádka!

Ingredience

Na těsto budete potřebovat:

Na krém si připravte:

Příprava krému

Ještě než se rozhodnete pustit do přípravy těsta, měli byste si připravit si krém, protože je vhodné, aby byla čokoládová směs dostatečně vychlazená. Rozpusťte si proto čokoládu společně s polovinou smetany ve vodní lázni, po rozpuštění přidejte zbylou smetanu a vymíchejte do hladka. Poté tuto směs nechte několik hodin chladit v ledničce. K následné výrobě krému pak stačí pouze přidat požadované množství cukru a mascarpone, které ještě krátce společně vyšleháte, aby se směs spojila ve výsledný krém. Pro snadnější zdobení je ideální, aby byl krém vychlazený.

Výroba těsta

Jako základ těsta nejprve vyšlehejte máslo s cukrem, následně pak po jednom zašlehávejte vejce. Poté přidávejte postupně mouku, kakaový prášek a mléko. Prášek do pečiva přijde až na samotný závěr. Těsto je potřeba důkladně vyšlehat. Do připravené formy na muffiny, v které máte připavené jednotlivé papírové košíčky, můžete začít plnit těsto. Košíčky by neměly být plné až po okraj, aby těsto nepřeteklo. Pečte na 170 °C přibližně 17 až 20 minut. Po vychladnutí přichází řada na zdobení krémem, případně můžete přidat i další doplňky dle vaší chuti.

Tyto lahodné čokoládové cup cakes rozhodně stojí za vyzkoušení. Překvapí svou snadnou přípravou a intenzivní čokoládovou chutí, která potěší všechny mlsné jazýčky.

Zdroj foto: freepik.com

Exit mobile version