Pokud jste milovníky čokolády, pak je tento recept přesně pro vás. Jedná se totiž o čokoládové cup cakes s čokoládovým krémem. Takže přímo čokoládová pohádka!
Ingredience
Na těsto budete potřebovat:
- 180 gramů másla
- 180 gramů cukru
- 3 vejce
- 140 gramů mouky
- 30 gramů kakaa
- 40 mililitrů mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
Na krém si připravte:
- 200 gramů kvalitní čokolády (minimálně 70 % kakaa)
- 200 mililitrů smetany ke šlehání
- 250 gramů mascarpone
- cca 5 lžic cukru – množství záleží na vaší chuti
Příprava krému
Ještě než se rozhodnete pustit do přípravy těsta, měli byste si připravit si krém, protože je vhodné, aby byla čokoládová směs dostatečně vychlazená. Rozpusťte si proto čokoládu společně s polovinou smetany ve vodní lázni, po rozpuštění přidejte zbylou smetanu a vymíchejte do hladka. Poté tuto směs nechte několik hodin chladit v ledničce. K následné výrobě krému pak stačí pouze přidat požadované množství cukru a mascarpone, které ještě krátce společně vyšleháte, aby se směs spojila ve výsledný krém. Pro snadnější zdobení je ideální, aby byl krém vychlazený.
Výroba těsta
Jako základ těsta nejprve vyšlehejte máslo s cukrem, následně pak po jednom zašlehávejte vejce. Poté přidávejte postupně mouku, kakaový prášek a mléko. Prášek do pečiva přijde až na samotný závěr. Těsto je potřeba důkladně vyšlehat. Do připravené formy na muffiny, v které máte připavené jednotlivé papírové košíčky, můžete začít plnit těsto. Košíčky by neměly být plné až po okraj, aby těsto nepřeteklo. Pečte na 170 °C přibližně 17 až 20 minut. Po vychladnutí přichází řada na zdobení krémem, případně můžete přidat i další doplňky dle vaší chuti.
Tyto lahodné čokoládové cup cakes rozhodně stojí za vyzkoušení. Překvapí svou snadnou přípravou a intenzivní čokoládovou chutí, která potěší všechny mlsné jazýčky.
Zdroj foto: freepik.com