Její svět

Recept na třenou bábovku

Bábovka je vděčný zákusek/moučník, který je možno připravit na mnoho způsobů. Bábovka byla, je a bude zajímavým zpestřením víkendových snídaní či poobědových nedělních káviček.

Výhodou je, že se dá opravdu připravit každému na míru podle toho, co má rád. Ať už je to čokoláda, mák, ovoce, kakao, oříšky, semínky. Přinášíme vám recept na třenou bábovku, kterou nikdy nepohrdne žádný člen rodiny ani návštěva.

Potřebné ingredience

Postup přípravy

Tip na domácí vanilkový cukr

Domácí vanilkový cukr mi přijde víc intenzivní a zkrátka víc vanilkový. Dělám jej tak, že dám do kvalitního mixéru (používám Nutribullet) cukr krupici nebo krystal, vložím celý vanilkový lusk a důkladně rozmixuji. Intenzity lze dosáhnout množstvím cukru na vanilkový lusk. Já používám 250 gramů cukru a 1 lusk. Takto máte vanilkový cukr ihned k dispozici. Popráším s ním vždy v závěru jak bábovku, tak i Honzovy buchty apod.

Jinak se dá vanilkový cukr udělat i tak, že vanilkové lusky rozříznete a vložíte do dózy s cukrem a necháte uležet. Použít můžete i třtinový či nerafinovaný cukr. A pokud nechcete cukrovat moučníky vůbec – rozmixujte si na prášek kokos, kde rovněž můžete použít vanilkový lusk. Nesmíte však mixovat dlouho, kokos se pak k sobě lepí a pouští tuk. Přeci jen ten úžasný bílý poprašek má své kouzlo.

Exit mobile version