Její svět

Recept na tradiční české buchty

Tradiční české buchty nesmí chybět na žádné oslavě, veselce nebo rodinné sešlosti. Jsou měkoučké, lákavě vyhlížející, voňavé, nadýchané. V naší rodině je peče nejčastěji moje maminka, která je přebornice. Nejen na české chcete-li Honzovy buchty, ale i koláče a štrúdly z kynutého těsta. Vždycky, když mířím domů, už se těším na pekáč plný buchet s povidly, mákem, tvarohem či ořechovou náplní. A pokaždé, když si tyto buchty vybavím, vzpomenu si na dětství a domov.

Vzhledem k tomu, že jsou náročné časově i na přípravu, většina lidí volí snadnější recepty a buchty z kypřicího prášku, ale zkrátka těm kynutým se nic nevyrovná. Proto se většinou připisují babičkám a skutečně tomu tak je. V minulosti se jiné buchty snad ani nepekly. I můj syn má zažité, že tyto české buchty u nás peče babička. Pojďme tedy oprášit tento prastarý recept a vzpomenout na staré dobré časy. České buchty na vašem stole budou nejen krásně vypadat, ale i chutnat celé rodince. Mlaskání vašich dětí a úsměv vám bude odměnou.

Potřebné ingredience

Postup přípravy

 

 

Exit mobile version