Její svět

Recept na šťavnatou plněnou kuřecí roládu

Kuřecí roláda je chutným pokrmem s jednoduchou přípravou, její výhodou je veliká variabilita přípravy. Naučit se základ je jednoduché, pak můžete roládu naplnit čímkoliv dle chuti. Proto se podívejte na tento snadný recept a nechte se inspirovat.

Suroviny, které budete potřebovat:

Postup přípravy:

  1. Kuřecí prsa jemně naklepejte z obou stran.
  2. Poté je rovnoměrně osolte, opepřete a posypte grilovacím kořením.
  3. Pracovní plochu pokryjte potravinářskou folií, následně na ni vyskládejte blízko vedle sebe kuřecí prsa, aby mezi nimi nebyly mezery, maso by se však nemělo velmi překrývat.
  4. Potřete prsa dijonskou hořčicí.
  5. Čerstvý špenát spařte horkou vodou a následně vyždímejte.
  6. Na velké pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte česnek nakrájený na tenké plátky a nechte orestovat.
  7. Po chvíli přidejte spařený špenát, dle chuti můžete přidat i sušená rajčata. Směs osolte a opepřete.
  8. Pánev sundejte z plotny, sýr feta i mozzarellu pokrájejte na kostičky a přidejte do směsi.
  9. Takto připravenou náplň pokládejte rovnoměrně na kuřecí prsa.
  10. Navrch posypte bazalkou a pevně zarolujte.
  11. Aby se rolky nerozpadly, svažte je provázkem.
  12. Před vložením do trouby je ještě potřete olivovým olejem.
  13. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte zhruba 45 minut.

Další náplně

Výhodou tohoto pokrmu je, že můžete obyčejná kuřecí prsa naservírovat s velkou parádou, vybrat si totiž můžete z obrovského množství surovin, kterými rolády naplníte. Místo hořčice můžete k potření masa zvolit jinou oblíbenou omáčku, dle toho se pak budou odvíjet i další potraviny. Můžete vyzkoušet například pikantní omáčku v kombinaci s avokádem, nebo ostrou hořčicí se slaninou a sýrem. Skvěle se doplňují například také niva, ořechy a brusinky. Pokud byste chtěli něco střídmějšího, vyzkoušejte medvědí česnek nebo čerstvý špenát v kombinaci se sýrem.

Kuřecí roládu lze podávat s různými přílohami. Vyzkoušejte kromě brambor či kaše také vařené bramborové noky, které pokrm ozvláštní.

Zdroj foto: pixabay.com

Exit mobile version