Její svět

Recept na pravé halušky

Halušky jsou velmi oblíbeným pokrmem, který k nám původně přišel ze slovenské kultury. Jedná se o rychlý recept s jednoduchým postupem. Slovenské halušky jsou však oblíbené pro svou tradiční nezapomenutelnou chuť. Vyzkoušejte proto tento recept na slovenské halušky i vy.

Suroviny, které budete potřebovat:

Postup přípravy:

  1. Oškrábejte brambory, na jemném struhadle je nastrouhejte.
  2. Opatrně přidávejte mouku, je důležité zachovat těstu lehkost a mírnou lepivost. Množství mouky tedy záleží na vodnatosti brambor. Směs ještě osolte.
  3. V hrnci přiveďte dostatečné množství vody k varu a vhazujte malé nočky.
  4. Noky jsou uvařené v momentě, kdy vyplavou na hladinu. Vařte je na etapy, aby v hrnci nebylo najednou zbytečně moc těsta.
  5. Po uvaření je krátce propláchněte studenou vodou, dejte do mísy a zakryjte, aby nechladly.
  6. V misce si připravte smetanu s brynzou, vymíchejte je do hladka.
  7. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji vyškvařit na rozpálené pánvi.
  8. Nyní již můžete přejít k servírování. Na talíř dejte halušky, přelijte je brynzou se smetanou a navrch posypte kousky slaniny. Pro omaštění se hodí vyškvařený tuk ze slaniny.

Tipy

Pro výrobu noků se nabízí dva způsoby:

Zdroj foto: pixabay.com

Exit mobile version