Její svět

Recept na nejlepší vánoční domácí vaječný koňak připravený za 5 minut

Domácí vaječný koňak je oblíbený sváteční nápoj, který je mimořádně krémový, dokonale okořeněný a perfektní volbou pro dobrou zábavu. Jeho příprava je jednoduchá a poměrně rychlá. A když se svátky točí kolem nostalgických věcí, klasický vaječný koňak je nutností, protože je lehce alkoholický a chuťově vynikající.

Recept na domácí vaječný koňak

Voňavý vaječný koňak umí kouzelně naladit na útulný večer. Vnáší do našich setkání trochu zábavy navíc a pomáhá nám překonat sváteční stres.

Co je vaječný koňak?

Zpočátku se vaječný koňak vyráběl jako kombinace zpěněných vajec, mléka a piva s přídavkem koření nebo medu. V průběhu let se v koktejlu začaly objevovat různé druhy alkoholu, od drahého bourbonu až po pálenku, brandy a rum.

Bez ohledu na to je vaječný koňak symbolem oslavy prosperity a zdraví. Je to ideální koktejl, který si můžete vychutnat během svátků, protože není nic lepšího než si připít na život s dobrými přáteli a rodinou po boku!

Složení vaječného koňaku

Ačkoli se v tomto receptu používají vejce, nechutná po nich! Vejce se v podstatě promění v pudink, a jakmile se smíchá s mlékem, kořením a alkoholem, zbude vám jen lahodný krémový koktejl.

Příprava vaječného koňaku

Jste připraveni na ten nejjednodušší recept na vaječný koňak? Stačí vám k tomu pět minut. Stačí jen smíchat, vychladit a podávat!

  1. Vejce a javorový sirup dejte do mixéru a mixujte přesně 4 minuty. Ano, přesně 4 minuty a ani o vteřinu déle.
  2. Přidejte zbývající ingredience – mléko, smetanu, alkohol a muškátový oříšek. Pak mixujte dalších 10 sekund.
  3. Vaječný likér nalijte do uzavřené nádoby a dejte ho do chladničky, dokud nebude pěkně vychlazený. To pomůže chutím se spojit a také zhoustne. Po vychladnutí ho ještě jednou promíchejte, nalijte do sklenic, posypte trochou skořice a podávejte!

Jak připravit ten nejlepší vaječný koňak?

Jak skladovat vaječný koňak?

Pokud vaječný koňak nebudete hned pít, skladujte ho ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Vydrží až 4 dny. Až si ho budete chtít vychutnat, nalijte ho do sklenic a džbán dejte zpět do lednice, aby zůstal vychlazený. Nebo ho můžete umístit do kbelíku s ledem, pokud ho podáváte na večírku.

Oblíbené varianty vaječného koňaku

Ačkoli je klasický vaječný koňak oblíbený, existuje několik způsobů, jak jeho chuť vylepšit.

  1. Dýňové koření: Smíchejte 1/3 hrnku dýňového pyré a 1/2 čajové lžičky dýňového koření a přidejte do připraveného koňaku.
  2. Mořská sůl a karamel: V každém šálku rozmíchejte lžičku slaného karamelu a posypte solí.
  3. Inspirováno mexickou kuchyní: Pro milovníky tequily přimíchejte mezcal, crème de cacao a dochuťte kakaovým práškem a skořicí.
  4. Nealkoholický: Tento recept chutná stejně dobře i bez alkoholu. Stačí ho vynechat a pokračovat v receptu tak, jak je.
  5. Chcete tento nápoj proměnit v dezert? Ušlehejte si chia pudink s vaječným koňakem! Je vynikající, zejména s kopečkem šlehačky.

Zdroj foto: www.freepik.com

Exit mobile version