Její svět

Podzimní lahůdka s jablky

Nastává období dozrávajících plodů ovoce a jest všech bylin a jejich následného sběru. I vy patříte k těm šťastlivcům, kterým stromy sklizené krásné a šťavnaté čéšky a nevíte co s nimi? Máme pro Vás jeden typ na výborný a zároveň velmi jednoduchý koláč, jehož se zaručeně nebudete vědět dojíst. A přitom Vám rozvoní vaše příbytky nádhernou vůní. Proto vzhůru do pečení.

Potřebujeme:

Na drobenku:

Postup:

Nejprve si očistíme a nastrouháme jablka, dáme do hrnce do kterého jsme si dali na spodek trochu vody, necháme chvíli podusit, pak přidáme krystalový cukr a mletou skořici, podle chuti. Nakonec si ½ vanilkového pudinku rozmícháme v 200ml vody a přidáme k jablkům, promícháme dokud nám to trochu nezhoustne, následně vypneme a necháme vychladit.

Dále si nachystáme drobenku z uvedených přísad. Vše v jedné míse smícháme a rozdrobíme.

Celé vajíčka vyšleháme nejprve s trochou cukru a pak přidáme zbylý a vyšleháme do husté pěny, přidáme mléko, olej a promícháme. Mouku si smícháme v míse zvlášť s práškem do pečiva a přidáme ji po lžících do vyšlehané směsi, zároveň šleháme. Vylijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Naskládáme vychlazené předvařené jablíčka a posypeme drobenkou. Koláč pečeme na 180 ° C přibližně 25 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, tedy pokud se do něj nepustíte ještě dříve. Přejeme dobrou chuť.

Exit mobile version