Ořechová bábovka patří k nejoblíbenějším druhům dezertů, zvláště díky jejich malé náročnosti. Udělat je totiž zvládne prakticky každý a požadované ingredience také nejsou nijak neobvyklé. Možná se vám ale stalo, že vás již obvyklá bábovka omrzela a chcete proto zkusit něco trochu odlišného. Dnes vám představíme recept na ořechovou bábovku, která bude stát jistě za vyzkoušení.
Jaké suroviny budete potřebovat?
Na jednu ořechovou bábovku budete potřebovat
- 120 gramů másla
- 250 gramů cukru
- 200 gramů polohrubé mouky
- 100 gramů mletých vlašských ořechů – bez nich by se tato pochutina určitě neobešla
- sníh z bílků ze třech vajíček
- 1 prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- 125mililitrů mléka
Nyní máte připraveny všechny suroviny, a proto se můžete vrhnout do práce.
Jak postupovat?
Nejprve utřete máslo s cukrem a žloutky, které vám zbyly z vajíček, z nichž jste ušlehali sníh. Postupně přidávejte další suroviny. Tento proces by se neměl uspěchat, aby byla hmota stále hezky konzistentní. Nakonec vmíchejte sníh z bílků, ale velmi opatrně až lehce. Pokračujte v míchání, dokud nebude hmota dobře spojena a pokud možno bez velkých žmolků a hrudek. V této chvíli přichází vhodný okamžik na vylití těsta do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Kdy bude hotovo?
Ořechová bábovka se peče v předehřáté troubě na zhruba 220 °C přibližně 45 minut. Avšak tato doba je individuální a je potřeba bábovku sledovat, aby se vám nepřipekla, přišli byste tím o velmi chutný dezert. Po upečení ji stačí pouze nakrájet a konzumovat u šálků chutného čaje či dobré kávy.
Pokud jste po přečtení tohoto receptu dostali na tuto bábovku chuť, pak určitě neváhejte a zkuste si ji upéct. Jistě nebudete litovat a pochutnáte si na ní sami nebo se svými přáteli. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj foto: https://pixabay.com/cs/potraviny-dort-upéct-příprava-tvář-3109521/