Její svět

Losos s koprovým přelivem

Lidé se dnes zpravidla nevěnují vaření jako dříve. Doba je příliš uspěchaná, a tak ani na vaření ho příliš nezbývá. V případě, že se někdo rozhodne vařit doma a neskončí někde v restauraci, snaží se uvařit něco lehkého a hlavně rychlého. V současné době jsou navíc vyhledávané zdravé a dietní recepty.


Skloubit všechny tyto požadavky často není jednoduché a lidé se často uchylují pouze k několika málo receptům, které dokola obměňují. My jsme si pro Vás připravili jeden naprosto jednoduchý, rychlý a poměrně zdraví recept, kterým rozhodně uděláte radost.

Součástí tohoto receptu je i kopr. V gastronomii se využívá především koprová nať, která je pro své silné aroma využívána jako koření. Hodí se především do polévek, omáček, ke grilovanému nebo pečenému masu. Obzvláště se však hodí k lososu, jako přísada do různých přelivů.

Ingredience:

Postup přípravy:

Porce masa osolíme, pokapeme šťávou z citrónu a zlehka posypeme koprem.

V pánvi rozehřejeme větší část másla, lososa na něm opečeme z obou stran (asi 4 minuty z každé strany) a uchováme v teple (např. zabalené do alobalu).

Do výpeku přidáme zbylé máslo a necháme rozehřát. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou. Provaříme, dochutíme a na závěr přidáme zbylý nasekaný kopr.

Podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Exit mobile version