Je to tak jednoduché
Omyté batáty nakrájíme na plátky. Vložíme je na plechu do trouby, kterou si předehřejeme na 180°C. Batáty, stejně jako brambory, lehce osolíme. Po dvou minutách plech vyjmeme a batáty potřeme máslem. Po dalších deseti minutách zvýšíme teplotu na 250°C a batáty ještě následujících 5-10 minut grilujeme. Rychle a bez námahy máme křupavé batátové lupínky.
Trošku větší experiment
Pokud Vám první recept přijde až moc jednoduchý nebo máte této zeleniny moc, nabízím ještě druhou, náročnější a zajímavější možnost. Batáty si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uděláme si marinádu z rumu a citrónové kůry a na půl hodiny kolečka do marinády vložíme. Kolečka obalíme ve vajíčku a osmažíme na pánvičce. Podle chuti můžeme dodat různé koření, vzhledem k tomu, že batáty patří mezi sladkou zeleninu, je možno po osmažení posypat cukrem.
Nebojte se experimentovat.
Dobrou chuť.