Grilovaný losos se zázvorem

0

Losos je výživný, delikátní a snadný na přípravu. Je to úžasně zdravá surovina, ze které člověk snadno vykouzlí rychlé jídlo. Ať už oběd, večeři nebo i slavnostní hostinu. Pokud tedy stojíte v kuchyni a přemýšlíte, co dobrého a hlavně rychlého vykouzlit – zkuste náš recept na lososa. 

Losos je výhodný nejen v tom, že je rychle připravený, ale jednoduchá úprava a absence kostí z něj činí pokrm, který stojí vyzkoušet v různých podobách. Losos se dá restovat, smažit, dusit, péct, udit i grilovat. Přinášíme vám tedy recept na lososa se zázvorem, který dodá pikantnost a ten pravý břink.

Co vše budete potřebovat?

  • 4 filety z lososa
  • Špetku soli
  • Lžičku cukru (může být med)
  • 2 stroužky česneku
  • Pálivou papriku (může být i sladká)
  • 3 cm kořene zázvoru
  • 3 polévkové lžíce rybí omáčky
  • Pár kapek oleje
  • Šťávu z půlky citronu

Jak na to?

  • Zázvor si oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Oloupejte i česnek a prolisujte ho. Smíchejte v misce česnek, zázvor, rybí omáčku, šťávu z citronu, pár kapek oleje, cukr, sůl a vše promíchejte.
  • Opláchněte lososa, osušte a položte na alobal. Z obou stran lososa potřete připravenou marinádou a pečlivě zabalte.
  • Vložte zabaleného lososa na plech či pekáček a dejte do trouby (na gril). Losos je do 15 minut hotov.

S čím lososa podávat?

Jako příloha se bezvadně hodí opékané batáty, ale i klasické brambory. Podávat ho můžete také s pečivem a zeleninovou oblohou. Budete-li chtít hodně zdravou a dietní večeři, opečte v troubě chřest a brokolici. Marné není ani avokádové pyré.

Autor

Mezi můj největší koníček, který mi zabírá většinu času, patří psaní článků. Ale protože je potřeba i trochu žít mimo domov věnuji se 4x týdně sportovním aktivitám. O víkendu ráda odpočívám u kreativního tvoření a vymýšlím ruční dekorace.

Komentáře k článku