Je to tak jednoduché
Základní surovinou jsou dršťky. V dnešní době je velkou výhodou možnost zakoupení již předvařených a pokrájených drštek. Dršťky dáme do vody, osolíme a necháme chvíli vařit. Na pánvičce orestujeme cibuli. Přihodíme mouku a papriku a po chvíli smažení zředíme vývarem. Za 30 minut přidáme do polévky prolisovaný česnek a dle chuti přidáme sůl, pepř, kmín a majoránku.
Do polévky následně přidáme dršťkové nudličky a chvíli vaříme. Ve chvíli, kdy nám na povrch polévky vyplave tuk, máme polévku hotovou a můžeme podávat.
Alternativa pro vegetariány
Pokud nejste velkým milovníkem masa, existuje i vegetariánská verze této polévky. Postup na přípravu je úplně stejný, ale místo dršťek použijeme pevnou masitou houbu – nejčastější je hlíva ústřičná nebo václavka.
Přeji dobrou chuť.
Zdroj náhledového obrázku: Pixabay