Dršťková polévka

0
Situace může být jakákoliv. Sedíte doma a dostali jste chuť na pořádnou masovou polévku, manžel se má vrátit z práce a přemýšlíte jaké jídlo mu udělat nebo se doma prostě nudíte a chtěli byste něco uvařit. Proč nezvolit tradiční uherskou polévku s hovězími dršťkami? Jedná se o značně hustou polévku, takže velmi zasytí. A postup jak tuto pochoutku uvařit přitom není vůbec složitý.

Je to tak jednoduché

Základní surovinou jsou dršťky. V dnešní době je velkou výhodou možnost zakoupení již předvařených a pokrájených drštek. Dršťky dáme do vody, osolíme a necháme chvíli vařit. Na pánvičce orestujeme cibuli. Přihodíme mouku a papriku a po chvíli smažení zředíme vývarem. Za 30 minut přidáme do polévky prolisovaný česnek a dle chuti přidáme sůl, pepř, kmín a majoránku.

Do polévky následně přidáme dršťkové nudličky a chvíli vaříme. Ve chvíli, kdy nám na povrch polévky vyplave tuk, máme polévku hotovou a můžeme podávat.

Alternativa pro vegetariány

Pokud nejste velkým milovníkem masa, existuje i vegetariánská verze této polévky. Postup na přípravu je úplně stejný, ale místo dršťek použijeme pevnou masitou houbu – nejčastější je hlíva ústřičná nebo václavka.

Přeji dobrou chuť.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Autor

Komentáře k článku