Pizzu má každý rád. Určitě i vás tu a tam přepadne chuť na lahodnou kulatou dobrotu, která se dá připravit na nespočet různorodých způsobů. Ať už si čas od času zajdete na pizzu přímo z rukou pravého Itala, objednáte si ji z restaurace nebo se postavíte ke kuchyňské lince a ukuchtíte si jí na vlastní pěst, jeden chutný recept na víc se vždycky hodí. A proto vám v dnešním článku přinášíme recept na lahodnou domácí pizzu. Nemusíte být mistr šéfkuchař, abyste ji zvládli připravit. Bohatě stačí mít chuť vyzkoušet něco nového a najít si čas, abyste sobě i své rodině připravili něco dobrého na zub. Naše pizza je na přípravu velice jednoduchá, po cenové stránce nenáročná a chuťově výborná. Zkuste a uvidíte, že vám nelžeme!
Na přípravu domácí pizzy potřebujete:
Těsto:
- 375 g polohrubé mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku cukru krupice
- 125 ml vlažné vody
Náplň:
- 200 g rajčat
- 200 g mozzarelly
- 150 g naložených artyčoků
- 12 lístků bazalky
- 3 špetky mletého pepře
- 50 g parmezánu
Potření:
- 4 lžíce olivového oleje
Jak postupovat při přípravě:
- Suroviny na těsto dejte do robotu a vypracujte těsto.
- To nechte dostatečně vykynout.
- Následně jej ještě jednou nechte propracovat v robotu.
* Nemáte-li robota, nezbude vám nic jiného, než se do přípravy těsta pustit na vlastní pěst. I tak jistě bude chutnat skvěle.
- Odpočaté těsto rozdělte na 4 kousky a vyložte jimi plech, který si předem potřete olejem.
- Následně i těsto potřete olejem.
- Rajčata si spařte horkou vodou, oloupejte je a nakrájejte na plátky.
- Naskládejte na pizzu.
- Posypte lístky bazalky a nastrouhanou mozzarellou.
- Na mozzarellu uložte nakrájený artyčok.
- Na závěr pizzu dochuťte pepřem a parmezánem.
- Pečte v troubě na středním stupni cca 15 minut.