Její svět

Bezlepková bábovka

Budou třeba tyto suroviny

Jak na to?

Nejprve si rozklepneme vejce, přidáme krupicový a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Opatrně přidáváme olej a stále mícháme. Do vedlejší mísy si prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Vše smícháme dohromady a přidáme citrónovou kůru. Těsto si rozdělíme na dvě části. Jednu již můžeme nalít do olejem vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy. Do druhé části přimícháme kakao, které jsme si rozdělali v trošce mléka. Důkladně promícháme a i tuto tmavou část nalijeme do formy. Opačnou stranou vařečky projedeme středem a dáme péct na 175°C cca 40 min, Samozřejmě stále hlídáme špejlí.

Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme na talíř. Na závěr můžeme klasicky posypat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Exit mobile version