Její svět

Avokádo – 2 výtečné recepty

Plod hruškovce přelahodného – tedy avokádo je v našich končinách poměrně nedávnou surovinou, která si získala ve velmi krátké době oblibu. Hodí se k přípravě slaných i sladkých pokrmů. Je součástí mnoha lahodných dezertů, dipů, smoothie či salátů. Patrně k nejpopulárnějším patří pokrm zvaný Guacamole a pochází z Mexika. Jde o pomazánku, jež byla připravována samotnými Aztéky, takže rozhodně nejde o žádnou novinku.

Jak jsme již uvedli, základem této pomazánky je avokádo, které je klíčovou surovinou ve všech receptech tohoto pokrmu. Ovšem nutno podotknout, že není pouze jediný pravý recept na guacamole, protože mnoho receptů pochází z různých koutů Mexika. Mimo avokáda patří k nejčastěji používaným surovinám tohoto receptu limetková šťáva, mořská sůl, chili, sušená rajčátka, česnek, koriandr, muškátový oříšek, smetana, pepř a další. V dnešním příspěvku vám přinášíme dva lahodné recepty, které z avokáda můžete vyzkoušet. Jeden je i sladký, pro mlsouny.

Guacamole

Příprava

Avokádo rozmačkáme vidličkou a přidáme všechny ostatní ingredience. Pálivou papriku lze vynechat, pokud nemáte rádi pikantní jídla. Podáváme jako pomazánku s pečivem nebo jako dip k zipsům, masu, salátu pod.

Kakaová pěna z avokáda

Příprava

Všechny ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem a nalijeme do mističek. Zdobíme oříšky a ovocem. Krém lze použít i jako náplň do palačinek. Jako svačinka potěší nejen dospělé, ale hlavně děti.

Exit mobile version