Kosmetika nejen pro nevěsty

0

Svatba je velká událost, každá nevěsta se při ní chce cítit výjimečně a nechce na ten den zapomenout. Samozřejmě v tom dobrém, o žádné trapasy nestojí. Proč by se ale výjimečně a sebevědomě měla žena cítit jen v ten jeden jediný den svého života? Proč si tak díky správné péči o pleť nepřipadat každý den?

Domácí péče o pleť je základ

Pleť je naší vizitkou, je tím prvním, čeho si na nás okolí všimne. Každá z nás touží po tom, aby pleť působila zdravě a svěže, samo od sebe se tak ale nestane. Musíme jí věnovat potřebnou péči, a to pravidelně každý den. V čem taková péče spočívá?

  • Základem je čištění a odlíčení. Pokožku zbavíme veškerých nečistot, dodáme jí zářivý vzhled a umožníme jí vstřebat další péči, která následuje.
  • Alespoň jednou za týden bychom na pleť měli nanést peeling, který odstraní odumřelé kožní buňky, podpoří krevní oběh a urychlí regeneraci pleti. Po peelingu by pak měla následovat pleťová maska, která pleť vyživí.
  • Máte pleť vyčištěnou? Pak nastal čas na pleťové sérum, které do ní vklepeme konečky prstů. Pleťové sérum je třeba vybrat s ohledem na potřeby vaší pleti, některá potřebuje rozjasnit, jiná hydratovat, další bojovat s vráskami.
  • Stárnutí se jako první objeví kolem očí, proto nezanedbávejte oční okolí. Naneste na něj oční krém, a to každé ráno i večer.
  • Na zbytek pleti pak naneste pleťový krém. Denní krém ji rozzáří a ochrání před vnějšími vlivy, poslouží i jako podklad po make-up. Noční krém pleť regeneruje a vyživuje.

Kosmetika se také vyplatí

Máte pocit, že péče, kterou pleti věnujete doma, stačí, a kosmetika je jen zbytečné vyhazování peněz? Ani náhodou! Taková kosmetika se jednou za čas vyplatí, zejména na začátku rozhodně nejde jen o ošetření. Podstoupíte totiž i diagnostiku pleti, abyste věděla, co ta vaše potřebuje, jaké přípravky si pro péči o ní máte pořídit, dostanete i tipy, jak o ni přesně pečovat. Někdo má pleť problematickou, jiný stárnoucí, další unavenou nebo dehydrovanou. Laik to pozná přesně jen těžko, proto je dobré nechat si poradit od odborníka.

Během kosmetiky se pak dočkáte masáže pleti, která je příjemná, je i cestou, jak pokožku zpevnit a předcházet vzniku vrásek. Skvělé je i hloubkové čištění pleti, které se od toho domácího v mnohém liší. Je důkladnější, přitom ale maximálně šetrné.Náš tip: Nechcete se svěřit jen tak někomu, když už se pro kosmetiku rozhodnete, chcete zkušené odborníky? Pak se svěřte těm z Asklepionu, kde vám v rámci kosmetiky nabídnou obličejové i celotělové ošetření.

Autor

Komentáře k článku