Milujete grog, horkou griotku i svařené víno? Vyzkoušejte kromě těchto tradičních i následující méně typické a známé horké nápoje. Uvidíte, že čas strávený s jejich přípravou bude stát za to.
Espresso Bombardino: Kombinace kávy a italského potěšení
Neodpustíte si při návštěvě italského svahu či vánočního trhu tradiční nápoj zvaný Bombardino? Přidejte do něj také trochu kávy a umíchejte si doma Espresso Bombardino.
Budete potřebovat
- 20 ml vaječného koňaku
- mléko a mléčnou pěnu
- 30 ml espressa
Postup přípravy
Příprava je velmi snadná a nezabere vám mnoho času.
- Do připraveného hrnečku nalijte nejprve vaječný koňak.
- Následně si napěňte mléko a pohlídejte si, že je teplé.
- Až budete mít hotovo, mléko opatrně nalijte do hrnečku ke koňaku.
- Chcete-li mít jistotu, že budete mléko nalévat skutečně pomalu, lijte ho přes lžíci.
- Na závěr přidejte jedno espresso a lahodný nápoj je na světě.
Tip: Aby vás Espresso Bombardino potěšilo nejenom svou chutí, ale i vzhledem, servírujte ho ve skleničce.
Vánoční whisky s citronem a skořicí
Máte rádi chuť whisky a chcete si ji vychutnat i v zimních měsících, ale mrzí vás, že se nepřipravuje v teplé variantě? Nemusí! Připravte si doma teplou whisky se skořicí a citronem.
Budete potřebovat
- 5 cl vody
- 4 cl whisky
- 1 celou skořici
- plátek citronu
- 1 lžíci cukru
- šťávu z 1 citronu
Postup přípravy
- Odměřené množství whisky nalijte do menšího plecháčku a dejte zahřívat na plotnu.
- Whisky by měla dosáhnout bodu varu a v ten moment být ihned sundána ze zdroje tepla.
- Když se vám bude whisky zahřívat, uvařte si mezitím v konvici vodu a po uvaření přelijte odměřené množství do připravené skleničky, přidejte šťávu z jednoho citronu a promíchejte.
- Následně přilijte horkou whisky, přidejte plátek citronu a celou skořici. Podle chuti můžete nápoj osladit cukrem.
Nealkoholický zimní punč
Toužíte si dopřát teplý nápoj, který vás zahřeje a potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň vás čeká řízení vozu nebo zkrátka jen nemáte chuť na alkohol? Připravte si doma lahodný zimní punč, který je plný chuti a recept na jeho přípravu si můžete upravovat podle chuti.
Budete potřebovat
- 250 ml horké vody
- 250 ml jablečného džusu
- 2 sáčky vašeho oblíbeného ovocného čaje
- 3 plátky citronu
- 3 plátky pomeranče
- hřebíček
- celou skořice
Postup přípravy
- Do hrnce nalijte horkou vodu i jablečný džus, přidejte dva sáčky vašeho oblíbeného ovocného čaje, plátky citronu i pomeranče, pár hřebíčků a jeden svitek skořice.
- Nápoj ohřívejte do doby, než se začne vařit a pak ihned stáhněte z plamene a nalívejte do připravených hrnečků.
- Bude-li nealko punč potřeba dosladit, použijte k tomu med či cukr.
- Chcete-li si pohrát s jeho chutí, vyměňte jablečný džus za rybízový, pomerančový či například hruškový.
Vánoční bílá čokoláda s vanilkovou příchutí
Kdo by nemiloval horkou čokoládu? Dá se popíjet samotná, lze k ní přikusovat cukroví a skvěle se hodí k vánočním pohádkám. Připravte si doma hrnek výborné bílé čokolády a užívejte si vánoční pohodu.
Budete potřebovat
- 200 ml mléka
- 100 g bílé čokolády
- 150 ml smetany ke šlehání
- vanilkové aroma
Postup přípravy
- Do hrnce nalijte mléko, nalámejte do něj bílou čokoládu a počkejte, dokud se zcela nerozpustí.
- Poté přidejte smetanu ke šlehání, kapku vanilkového aroma a nápoj nechte ještě chvilku zahřívat. Poté servírujte se šlehačkou.
Který z našich zimních nápojů vás nejvíce zaujal a nenecháte si ujít příležitost připravit si jej ve svém domově? Pochutnáte si na kávě s bombardinem, připravíte si vánoční whisky se skořicí a citronem, zkusíte nealko punč nebo snad dáte přednost vánoční bílé čokoládě? Jestliže se nemůžete rozhodnout, připravte si postupně každý z nich a zjistěte, který vám chutná nejvíc.
Zdroj foto: www.freepik.com