Připravíme si tyto ingredience
- mrkev
- máslo
- vývar z hovězích kostí (hovězí bujon)
- hladká mouka
- mražený či čerstvý hrášek
- sůl
- drcený kmín
- kari
- cibule
- mletý černý pepř
Postup
Připravíme si cibuli, kterou si oloupeme a pokrájíme na nadrobno. V hrnci si rozehřejeme máslo a cibulku orestujeme dozlatova. Zaprášíme si ji moukou, rozmícháme dokud nám nevznikne světlá jíška. Připravíme si mrkev, kterou si očistíme a nastrouháme na jemno. Pokud ji máme takto připravenou, můžeme ji postupně začít přidávat do hrnce. Musíme stále míchat, aby nám nevznikly hrudky. Trochu podlijeme vodou a necháme dusit. Až se nám voda trošku vyvaří přilijeme hovězí vývar, nebo přilijeme zase vodu a do ní nadrobíme hovězí bujón. To už je jen na vás. Přidáme kmín a osolíme. Necháme dusit pod pokličkou, dokud mrkev nezměkne. Může to chvíli trvat, záleží na mrkvi.
Během dušení občas promícháme, abychom si mrkev nepřipálili. Přidáme pepř, zakápneme citrónovou šťávou a trošku ocukrujeme. Nebudeme to přehánět, abychom úplně nepřebili chuť mrkve. Nakonec přidáme hrášek, prohřejeme a když je měkký, mrkev je hotová.
Hotovou mrkvičku podáváme obvykle s vařeným bramborem nebo rozpekem.
Dobrou chuť.